Duik in de Geschiedenis en Magie van de Kroningsfeesten in Tongeren.

Welkom in Tongeren, de oudste stad van België en de trotse gastheer van de Kroningsfeesten! Deze eeuwenoude traditie, die teruggaat tot de middeleeuwen, heeft Tongeren op de kaart gezet als een belangrijk Maria-oord en een bron van vreugde en devotie. Als immaterieel cultureel erfgoed worden de Kroningsfeesten elke zeven jaar met veel passie en trots georganiseerd. In 2023 is het weer zover, en je wilt dit unieke evenement niet missen!

Tongeren is doordrenkt van geschiedenis en ademt een unieke sfeer. De stad heeft een rijk religieus erfgoed en was de thuisbasis van heiligdomsvaarten sinds de middeleeuwen. Toen in 1890 het beeld van Onze-Lieve-Vrouw “Oorzaak Onzer Blijdschap” werd gekroond, besloot de Tongerse bevolking de heiligdomsvaarten te transformeren tot de legendarische Kroningsfeesten. Dit jaarlijkse evenement, dat de stad in zijn greep houdt, staat bekend om zijn prachtige processies, avondspelen en feestelijke versieringen.

Ambiorix en Basiliek
Onze Lieve Vrouw

In 2023 vinden de Kroningsfeesten voor de negentiende keer plaats, en het belooft een spectaculaire editie te worden. Van 2 tot en met 9 juli worden Tongeren en zijn inwoners ondergedompeld in een feestelijke sfeer. Vier indrukwekkende processies en evenveel betoverende avondspelen brengen de stad tot leven. Verken de met bloemen versierde straten, bewonder de schatkamer van de basiliek in het Teseum, ontdek de archeologische site onder de basiliek en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de toren. Tongeren zal je zeker betoveren!

Wil je de Kroningsfeesten optimaal ervaren? Verblijf dan bij ons tijdens deze bijzondere periode. Onze accommodatie biedt comfortabele kamers en een warme gastvrijheid, zodat je na een dag vol festiviteiten heerlijk kunt ontspannen. Of je nu alleen reist, met je partner of met je hele gezin, wij hebben de perfecte plek om je thuis te voelen in Zuid Limburg.

Wij heten je nu al van harte welkom! Kom en dompel je onder in de rijke geschiedenis, de bruisende festiviteiten en de magie van de Kroningsfeesten in Tongeren. Reserveer nu.

Ontdek het volledige programma van de Kroningsfeesten op de officiële website.